4 gode grunde: Hvorfor skifte til varmepumpe?

Der er store fordele at hente, hvis du skifter til en varmepumpe, som er en langt mere energieffektiv løsning end de traditionelle opvarmningskilder. Mulighederne er mange, og du vil helt sikkert kunne finde en, som matcher dit behov.

Når du skifter til en varmepumpe, vil du opleve en lang række økonomiske fordele, hvis du opvarmer din bolig med et oliefyr, gasfyr eller elektricitet på nuværende tidspunkt. Faktisk er gevinsten så stor, at den vil tjene sig selv hjem i løbet af ganske kort tid.

Før du investerer i en varmepumpe, kan det være en god idé at overveje, hvilken løsning der er bedst til netop dit hjem. Du kan eksempelvis gennemgå en række luft til vand varmepumpe test eller test af andre former for varmepumper, så du kan danne dig et overblik over de bedste modeller på markedet.

#1: Du kan spare mange penge

Den primære årsag til, at varmepumpen bliver mere og mere populær er, at du opnår en stor besparelse, når du vælger en varmepumpe. Den koster selvfølgelig penge, når du investerer i den, men den tjener sig hurtigt hjem i form af besparinger på varmeregningen.

#2: Varmepumpen er mere miljøvenlig

En anden væsentlig faktor til, at du bør investere i en varmepumpe, er, at det er en langt mere miljøvenlig varmekilde. Du bidrager således til et bedre miljø, når du investerer i en varmepumpe – og samtidig sparer du penge.

Herudover har de nye varmepumper luftrensningssystemer, som kan reducere forekomsten af partikler, virus, bakterier og pollen i luften med helt op til 99%. Det er en stor fordel, hvis der er en eller flere i husstanden, som har allergier.

#3: Du kan få tilskud, hvis du skifter

Hvis du vil have en varmepumpe, kan du få støtte til det fra staten, da det går ind under et energibesparende boligprojekt. Det betyder, at du ikke skal betale hele anlægget selv, hvorfor det er en billigere løsning for dig.

#4: Varmepumpeanlæg kan anvendes om vinteren

Vinteren i Danmark er ikke altid lige mild, og det har tidligere været et problem. Varmepumper af ældre dato har haft vanskelig ved at varme boligen ordentligt op i frostvejr, men sådan er det ikke længere.

I dag kan du sagtens varme din bolig op udelukkende ved hjælp af din varmepumpe, selvom det er meget koldt udenfor. De fleste varmeanlæg bruger overskudsvarmen fra kompressoren til at forkorte afrimningen, så varmen holdes konstant indenfor.

Der findes også luft til ludt varmepumper som du kan læse mere om her.