Skal du have ny vandvarmer?

Der er mange ting, man skal overveje, når man skal have en ny vandvarmer. Først og fremmest skal man overveje størrelsen på vandvarmeren. Jo flere personer, der er i husstanden, jo større behov er der for varmt vand.

Dernæst skal man overveje placeringen af vandvarmeren. Hvis den skal placeres i et koldt rum, kan det være en god idé at investere i en ekstra isolering af rørene for at undgå frostsprængninger. Endelig er det vigtigt at overveje energiforbruget på de forskellige typer af vandvarmere, da det kan have stor betydning for det årlige forbrug af el eller gas.

Hvad er en vandvarmer?

En vandvarmer er et apparat, der bruges til at varme vand op. Vandvarmere findes i mange forskellige størrelser og typer. De fleste moderne vandvarmere har en termostat, der regulerer temperaturen på vandet. Nogle vandvarmere har også en timer, så man kan indstille, hvornår den skal tænde og slukke.

Hvilken vandvarmer skal man have?

Der findes mange forskellige typer af vandvarmere, og derfor kan det være svært at vide, hvilken type man skal have. Ud over at overveje, hvor mange der skal bruge varmt vand i løbet af en dag, bør man også tænke over, hvor mange badeværelse, man har. Hvis man har en stor bolig med flere badeværelser, vil det typisk kræve en større vandvarmer sammenlignet med et lille hus med ét badeværelse.

Yderligere bør man overveje, om der er plads til den vandvarmer, man gerne vil have installeret - især hvis man ønsker en stor vandvarmer. De store vandvarmere fylder typisk en del. Til gengæld har de den fordel, at der altid er varmt vand lige ved hånden - uanset om resten af familien også bruger varmt vand på samme tid eller ej.

Få en professionel vvs'er til at installere vandvarmeren

En vandvarmer er et af de vigtigste elementer i ethvert hjem. Uden den ville man ikke have varmt vand. Derfor er det også vigtigt, at man har en professionel vvs'er til at installere vandvarmeren. På den måde kan man være sikker på, at den bliver installeret korrekt, og at der ikke opstår problemer med den senere hen. En professionel vvs'er vil også kunne give gode råd om, hvilken type vandvarmer, der passer bedst til sine behov, samt hvor stor en model, man skal have.

Det kan desuden være en god idé at overveje, om man skal have ny vandvarmer, hvis den nuværende model er gammel eller begynder at give problemer med at producere varmt vand.

Læs også om luft til luft varmepumper her.